caravanners

  • Bob

    Waar is die goeie oude tijd dat kamperen nog echt kamperen was, dus 90% echte TENTEN op de camping. Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een sleurhut met een TV-tje en kacheltje aan boord. Deze mensen zaten vroeger gewoon in een huisje, omdat het in feite vaak geen echte kampeerders zijn. Ik vind het overigens prima, maar het zijn er zo veel….

  • rein

    wat een ouwe zeur je hebt zelf zeker geen sleurhut.

  • Ap van Emst

    Dit is niet juist Bob.

    Wij zijn altijd rasechte kampeerders geweest, met tentje. Een kampvuur, een boswandeling, verwarming via bloempotjes op de gaspitten etc. Het weer maakte niet uit, ook niet met 3 kinderen. Maar je wordt ouder en gaat over op een vouwwagen. Na 10 jaar hebben wij onze eerste caravan gekocht. Zeer primitief en oud ding. Maar ook dat was leuk. Inmiddels zijn wij zoals jij omschrijft, wij trekken er vele malen per jaar op uit en genieten nu van andere dingen zoals de natuur, het buiten leven, het vrij zijn. Het rekken met een caravan is heerlijk, je voelt je als een zigeuner die z'n eigen huis bij zich hefft en nergens aan geboncen is. Wij trekken elk jaar in 3 weken zo'n 4000km rond en doen meerdere landen aan. Niet het staan maar het trekken met een caravan spreekt ons namelijk erg aan. Dus ook caravanners kunnen van oorsprong echte kampeerders zijn.Greotjes Ap

  • Bob

    Beste Ap,

    merk jij dan als echte kampeerder niet dat de sfeer op campings door het grotendeels verdwijnen van tenten echt is veranderd.

  • Henk

    Inderdaad,

    Er zouden wat meer campings moeten komen waar; minimaal 80% onder doek gekampeerd moet worden, niet gereserveerd kan worden, de plaatsen minimaal ca. 120 m2 bedragen en elektriciteit zeer beperkt aanwezig is.

    Dit zou ons inziens de kwaliteit van de campings een eind verbeteren.

    Henk